Tipuri de retentie

Retentia de urina poate fi completa sau cronica

A. Retentia completa de urina frecvent este numita si acuta.

Pacientul nu mai poate evacua nici un strop de urina cu toate ca are senzatia de a urina, simte vezica plina, chiar dureroasa.

La virstnici care au o sensibilitate mai scazuta sau care au stat mult timp cu o retentie cronica, ignorata sau nu, durerea si senzatia de urinare pot lipsi cu toate ca in vezica poate fi si mai mult de un litru de urina.

B. Retentia cronica de urina reprezinta evacuarea incompleta a vezicii urinare.

Orice reziduu urinar prezent in vezica dupa o evacuare/urinare in conditii normale, mai mare de 150 ml este considerat retentie incompleta de urina. El poate fi masurat ecografic dupa ce pacientul urineaza.

Este important de tratat reziduul urinar deoarece existenta lui un timp indelungat poate afecta mucoasa vezicala si muschiul vezical, provocind infectii urinare repetate si alterarea capacitatii de contractie a muschiului vezical.

Degeaba se mai initiaza un tratament sau decide o operatie pentru rezolvarea retentiei odata ce capacitatea de contractie a vezicii a fost afectata. Golirea vezicii in aceste conditii nu se va mai putea imbunatati, contractilitatea rareori se reface complet odata pierduta.

 

Dr. Andrei Manu Marin

Dr. Andrei Manu Marin va este alaturi in dignosticarea si tratarea problemelor de retentie urinara. Pentru orice intrebari pe care doriti sa i le adresati, folositi formularul de contact de mai jos.

Dr. Andrei Manu Marin
  • Specialist in urologie
  • Doctor in Stiinte medicale
  • Specialist in urodinamica
  • Cercetator in incontinenta urinara

Trimite mesaj

EvoMed

Va invitam sa programati o consultatie la Dr. Andrei Manu Marin in cadrul Centrului de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Evomed

str. Cezar Boliac nr. 21B, sector 3
tramvaie: 40, 56 (de la Metrou Piata Muncii).
troleibuze: 70, 79
autobuz: 104
Telefon:
0740 077 337
031 425 20 09
Email: programari@evo-med.ro

Cere o programare

Nume

Email

Telefon

Mesaj